Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la seva navegació, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
logo
 
 
CIRUGIA DEL PEU >
Esperó calcani

Un esperó calcani és una protuberància òssia que desenvolupen algunes persones en el punt d’inserció d’un tendó (aponeurosis) al calcani, un os del tars. L’esperó pot derivar en una inflamació del teixit circumdant i provocar, per tant, els dolors característics. Per altra part, una inflamació prèvia també pot desembocar en l’aparició d’un esperó calcani.

La causa dels mals que apareixen en l’esperó calcani és la inflamació de la regió on els tendons s’inserten en les protuberàncies òssies. En general el dolor associat a l’esperó es produeix degut a que els estímuls mecànics externs sobre el tendó o aponeurosis de la planta del peu (fàscia plantar) provoquen una inflamació del taló (anomenada fascitis plantar = inflamació de la fàscia plantar). Aquesta fàscia s’estén des del taló fins als dits i ajuda a mantenir l’estructura del peu i suportar el pes. Si la fàscia està inflamada degut a una sobrecarga continuada, apareix un dolor punxant sobre tot a la cara interna del taló, que sol adquirir major intensitat pels matins i al començar a caminar.